Pada 22.08.2022 Unit Kurikulum SK Kamil 2 telah mengadakan Program Tautan Bestari Kali – 1 bagi tahun 2022.

Program di adakan bertujuan memberi panduan dan bimbingan kepada ibu bapa tentang persediaaan yang perlu dilakukan untuk membantu dan memberikan dorongan kepada anak anak mereka bagi meningkatkan prestasi  akademik dan sahsah diri

Selain itu juga ianya dapat menyediakan ruang kepada guru dan ibu bapa untuk berbincang dan berinteraksi tentang dasar pendidikan , program peningkatan akademik dan masalah pembelajaran anak-anak.

Program ini juga bermatlamat memberi galakan kepada murid murid untuk berjaya dalam bidang pelajaran dan mengeratkan hubungan serta memupuk kerjasama antara warga sekolah dengan masyarakat setempat khususnya ibu bapa penjaga.

Majlis turut diselitkan dengan ceramah motivasi yang disampaikan oleh En Afifi B Abdullah Timbalan PPD Sektor Pembangunan Bakat Murid Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Puteh.

Sekalung penghargaan diucapkan kepada pihak Pentadbiran SK Kamil 2 Tuan Guru Besar , Semua Guru Penolong Kanan , AJK Kurikulum , guru-guru tahun 6 dan semua ibu bapa penjaga atas segala sokongan dan bantuan dalam menjayakan majlis ini.

Berikut adalah foto sekitar majlis tersebut diadakan.