Pada 17 dan 18 Oktober 2018 , Unit Kokurikulum SK Kamil 2 telah menganjurkan Kejohanan Olahraga Dan Sukaneka  Kali ke-27.

Pada 17 dan 18 Oktober 2018 , Unit Kokurikulum SK Kamil 2 telah menganjurkan Kejohanan Olahraga Dan Sukaneka  Kali ke-27.

Kejohanan selama 2 hari ini telah berlangsung dengan meriahnya yang melibatkan 68 acara balapan dan  padang serta 24  acara sukaneka termasuk  Pra sekolah dan Pendidikan Khas.

Kejohanan tahun ini telah menyaksikan saingan sengit antara rumah rumah sukan yang bertanding dalam semua acara balapan dan padang. Rumah KUNING telah dinobatkan sebagai JUARA KESELURUHAN bagi tahun 2018.

Adik Mohd Akif Naqiuddin Bin Azali dari tahun 5 Usaha telah dinobatkan sebagai olahragawan 2018 dan adik Siti Hajar Batrisya Binti Hassan Bakri telah dinobatkan sebagai Olahragawati 2018. Olahragawan Harapan telah disandang oleh Adik Nurul Nadzirah Binti Mohd Shkri dari tahun 2 Bijak. Majlis perasmian penutup kejohanan telah disempurkanakan oleh Tuan Haji Mah Dahwi Bin Ya , Gur Besar SK Kamil 2.

Pihak jawatankuasa Kokurikulum SK Kamil 2 merakamkan jutaan penghargaan dan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam menjayakan majlis kejohanan pada tahun ini.

Berikut adalah foto sepanjang kejohanan dua hari itu berlangsung

{gallery}sukan_2018{/gallery}